December óta nem készülnek adókártyák

Mivel a Pénzjegynyomda Zrt. "bizonytalan ideig felfüggesztette az adóigazolványok gyártását," ne készülnek új adókártyák december közepe óta, írja az Index. A lap érdeklődésére a NAV közölte:

az adóigazolványok gyártását biztosító szerződések előkészítése és a szükséges engedélyezési eljárás időtartama esetenként elhúzódhat, mely eredményezheti a kártyák előállításának átmeneti késedelmét.

Arra a kérdésre, hogy mióta szünetel és meddig az igazolványok készítése, nem adott választ a hatóság, csak annyit írtak, hogy az igénylőknek egy "adóigazolványt helyettesítő, szárazbélyegzővel hitelesített igazolást állítanak ki."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér