Megpróbálják lenyomni a Lánchíd felújításának árát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Áttekinti a Lánchíd rekonstrukciójára vonatkozó terveket és a közbeszerzési kiírás feltételeit a főváros a beruházás költségeinek csökkentése érdekében - döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely kimondta: szükségesnek tartja a Lánchíd felújítását a környék többi fejlesztésével összehangolt módon. A képviselők 19 igen szavazattal és 3 tartózkodás mellett fogadták el Karácsony Gerely előterjesztését.

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a projekt nem halasztható, a hidat mindenképpen fel kell újítani, akár a Váralagút rekonstrukciójának későbbre ütemezésével. A feladatra a kormány Tarlósnak 6 milliárdot ígért, ezt tartják most is, annyiból viszont nem jött ki a munka. Ezért szedhetik le a projektről az Alagutat. 

Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) azt kezdeményezte, hogy a városvezetés - az eredeti terveknek megfelelőn - egyszerre valósítsa meg a Lánchíd és az alagút felújítását. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!