Eldőlt az erős szélben az amerikai acéllemez határkerítés

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megrongálódott a nagy szélben az Egyesült Államok és Mexikó határán álló kerítés egyik szakasza - írta csütörtökön amerikai határőrök jelentésére hivatkozva a brit Guardian.

Az acélelemekből álló, 9 méter magas kerítést alulról betontalapzattal erősítették meg, de ez a betontalapzat még nem kötött meg teljesen, ezért az erős szél hatására egyszerűen dőlni kezdtek a mexikói oldal irányába az acéllemezek. A mexikói hatóságoknak el is kellett terelnie a forgalmat az egyik fallal párhuzamosan futó utcáról.

Fotó: STR/AFP

Donald Trump amerikai elnök 2016-os kampányának egyik fő témája volt egy határkerítés felhúzása az USA és Mexikó mintegy háromezer kilométer hosszú határára. Tavaly februárban még rendkívüli állapotot is hirdetett, hogy a kongresszus kikerülésével pénzhez (5,7 milliárd dollárhoz) jusson a kerítés felépítésére.

Az eredetileg tervezett betonfal helyett végül acéllemezek kerültek a határnak azokra a szakaszaira, ahol eddig semmilyen akadály nem állt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér