Gulyás: A napokban leállíthatják a Kína és Magyarország közti repülőjáratokat

Egészségügy
2020 január 30., 11:40

A kormány szerdán meghallgatta a koronavírusról az országos tisztifőorvost, akit felhatalmaztak a védekezés irányítására, és akciótervet készít, mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormányinfón.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvívó a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. január 30-án.
photo_camera Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Elmondása szerint megállítottak egy Prágából érkező, kínai embereket szállító buszt a határon, és megmérték az utasok testhőmérsékletét. Ezen kívül a repülőtereken és „az érzékeny belépési pontokon további technikai eszközök felszerelése várható, hogy kiszűrjék az országba lázasan érkezőket”. Gulyás az Index tudósítása szerint azt mondta, az elkövetkező napokban leállíthatják a Kína és Magyarország közti repülőjáratokat. Magyarországon senkinél sem azonosították még a koronavírust, „aki lázas, jusson eszébe, annak van nagy valószínűsége, hogy ő influenzás, vagy más az országban keringő vírust kapott el” - mondta szerdán Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.