Nemzetközi vészhelyzetet hirdetett az Egészségügyi Világszervezet a koronavírus miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön az új koronavírus által Kínában okozott tüdőgyulladás-járványt, közölte Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO főigazgatója.

Azt mondta, hogy a vészhelyzet kihirdetésének fő oka nem az, ami Kínában folyik, hanem, ami többi országban történik. A WHO adatai szerint Kínában a halálos áldozatok száma már 170-re emelkedett. Valamint Kínán kívül 18 országban 98 esetet regisztráltak. Ebből nyolc olyan esetről tudnak, amikor a koronavíris emberről emberre terjedt: Japánban, Németországban, Vietnamban és az Egyesült Államokban.

Ghebreyesus ugyanakkor elismerte, hogy Kína rendkívüli intézkedéseket tesz, hogy megállítsa a vírus terjedését. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót