Állig felfegyverzett, katonai ruhás férfiak sétáltak be Kentuckyban a törvényhozás épületébe, és ez senkit sem zavart

fegyver
2020 február 02., 15:41

Egy esernyő vagy egy hosszabb fadarab veszélyes tárgynak minősül, lőfegyverrel viszont simán be lehet lépni az épületbe, ahol Kentucky állam törvényhozása működik. Ez világosan kiderült pénteken, amikor állig felfegyverkezett amerikaiak a biztonsági kaput megkerülve kedélyes eligazítást kaptak a recepciónál: 

link Forrás

We Are KY Gun Owners nevű fegyverpárti szervezet tagjai azért tartottak gyűlést Frankfortban, Kentucky fővárosában, hogy demonstrálják, ellenállnak a fegyverviselés korlátozását célzó törekvéseknek. Ezzel arra reagáltak, hogy a szomszédos Virginia állam demokrata kormányzója a fegyvertartási szabályok szigorítását javasolta.

A főleg férfiakból álló csoport tagjai félautomata fegyverekkel, golyóálló mellényben, maszkban és katonai bakancsban sétáltak be a törvényhozás épületébe:

photo_camera Fotó: Bryan Woolston/AFP
photo_camera Fotó: Bryan Woolston/AFP

Egyikük azt nyilatkozta, nem akarta elhinni, hogy tényleg beengedik őket. „Mármint, teljesen fel vagyok fegyverkezve. És megbíznak bennünk. Nem is vagyok Kentucky-i állampolgár, Virginiából jöttem, teljesen idegen vagyok. Besétáltam, és a biztonsági őr azt mondta, »jöjjön csak, érezze jól magát«”.

photo_camera Fotó: Bryan Woolston/AFP

Aztán arról beszélt, milyen gyönyörűnek találja az épületet: „A márvány a festmények, a szobrok, minden olyan gyönyörű. Szóhoz sem jutok.”

Az eset kapcsán sokan felvetették, vajon hogyan reagáltak volna a biztonsági őrök, ha fekete vagy muszlim férfiak érkeznek meg ugyanilyen öltözetben. (Huffpost, Rolling Stone)