Az Országos Kardiológiai Intézetbe kerülnek a Péterfy Kórház ellátási területéről érkező érbetegek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Folyamatos és zavartalan a budapesti érsebészeti ellátás – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), ami bejelentette, hogy februártól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet látja el a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet ellátási területéről érkező, érsebészeti szakellátást igénylő betegeket.

Az NNK-t december 23-án tájékoztatta a Péterfy-kórház, hogy február 1-től az érsebészeti ellátást megszünteti. Mivel ezt megfelelő időben jelezte a hatóságnak, határidőben meg tudták tenni a szükséges intézkedéseket – áll a közleményben.

Az NNK az egészségügyi szolgáltatás biztonsága és folyamatossága érdekében a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet jelölte ki és kötelezte a Péterfy ellátási területéről érkező, érsebészeti fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátást igénylő betegek teljes körű ellátására.

Az NNK az akut érsebészeti ügyelet folyamatos ellátása érdekében az Országos Mentőszolgálatot is kötelezte arra, hogy a Péterfy kórház eddigi érsebészeti ügyeleti napjaira más szolgáltatót jelöljön ki.

Az egészségügyi szolgáltatók egyenletes terhelése és a megfelelő, folyamatos ellátás érdekében az érsebészet szakma területi ellátási kötelezettségének felülvizsgálata a szakma bevonásával folyamatban van – áll a közleményben az MTI szerint.

Mindez azért alakult így, mert tavaly nyáron tragikus hirtelenséggel meghalt dr. Tóth Gyula érsebész, és ezzel a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet elvesztette az egyetlen érsebészét, aki ügyeletben és munkaidőben is érsebészeti ellátást tudott nyújtani az ideérkező betegeknek. Pótolni pedig nem sikerült.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót