Az Országos Kardiológiai Intézetbe kerülnek a Péterfy Kórház ellátási területéről érkező érbetegek

Folyamatos és zavartalan a budapesti érsebészeti ellátás – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), ami bejelentette, hogy februártól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet látja el a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet ellátási területéről érkező, érsebészeti szakellátást igénylő betegeket.

Az NNK-t december 23-án tájékoztatta a Péterfy-kórház, hogy február 1-től az érsebészeti ellátást megszünteti. Mivel ezt megfelelő időben jelezte a hatóságnak, határidőben meg tudták tenni a szükséges intézkedéseket – áll a közleményben.

Az NNK az egészségügyi szolgáltatás biztonsága és folyamatossága érdekében a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet jelölte ki és kötelezte a Péterfy ellátási területéről érkező, érsebészeti fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátást igénylő betegek teljes körű ellátására.

Az NNK az akut érsebészeti ügyelet folyamatos ellátása érdekében az Országos Mentőszolgálatot is kötelezte arra, hogy a Péterfy kórház eddigi érsebészeti ügyeleti napjaira más szolgáltatót jelöljön ki.

Az egészségügyi szolgáltatók egyenletes terhelése és a megfelelő, folyamatos ellátás érdekében az érsebészet szakma területi ellátási kötelezettségének felülvizsgálata a szakma bevonásával folyamatban van – áll a közleményben az MTI szerint.

Mindez azért alakult így, mert tavaly nyáron tragikus hirtelenséggel meghalt dr. Tóth Gyula érsebész, és ezzel a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet elvesztette az egyetlen érsebészét, aki ügyeletben és munkaidőben is érsebészeti ellátást tudott nyújtani az ideérkező betegeknek. Pótolni pedig nem sikerült.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér