Eltörölte a bíróság a rendőrségi tiltást a Becsület napjára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bár a rendőrség megtiltotta, hogy február 8-án a neonácik emlékvonulást tartsanak a Clark Ádám téren, majd a Kapisztrán szobornál, de a Fővárosi Törvényszék döntése alapján a Városmajorban megtarthatják a Becsület napját. A bíróság a Népszava kérdésére közölte, hogy bár a Budapesti-Rendőr-főkapitányság a városmajori helyszínen is letiltotta a vonulást, de miután ezt a döntést megtámadták a törvényszéken, 

a bíróság hatályon kívül helyezte a rendőrségi tiltást.

Fotó: Kovács Tamás

A lap szerint Fővárosi Törvényszék arra jutott, hogy a BRFK a „rendezvény előzetes megtiltásához szükséges törvényi feltételek körét illetően adós maradt egyes feltételek alátámasztásával”. Ugyanakkor hozzátették, hogy  a döntés nem jelenti a Fővárosi Törvényszék konkrét ügyben hozott ítélete a bejelentett rendezvény engedélyezését, csak a „támadott rendőrségi határozat jogszerűsége kérdésében való állásfoglalást”. Azt nem tudni, hogy a rendőrség elrendel-e újabb tiltást. 

A rendezvényt már tavaly sem engedélyezték közterületen, akkor egy hajóra szorultak vissza a neonácik:   


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót