Felfüggesztett börtönt kapott a férfi, aki elrabolta a feleségét

bűnügy
2020 február 04., 15:06

1,5 börtönbüntetésre ítélték 3 év próbaidőre felfüggesztve azt a baranyai férfit, aki a korábban tőle elköltöző feleségét, annak akarata ellenére visszavitte a közös lakásba 2017 nyarán – írta a Pécsi Törvényszék a Komlói Járásbíróság egy nappal korábban kihirdetett nem jogerős ítéletéről.

A közlemény szerint a vádlott házassága 2017 elején romlott meg feleségével, a nő ezért elköltözött egy másik településen élő férfihoz. A férj ezután a két gyerekével – köztük az ügy negyedrendű vádlottjával – egyedül maradt a közös családi házban. A férfi elhatározta, hogy a feleségét annak akarata ellenére is hazaviszi, ezért két társával úgy döntött, kocsival elrabolják a nőt, amikor az hajnalban busszal munkába indulna.

A három férfi 2017 júniusában ment el a nőért: a buszmegállóban álló sértettet a másodrendű vádlott karjánál fogva megragadta, a gépkocsihoz húzta, majd úgy lökte be az autó hátsó ülésére, hogy a hátul ülő elsőrendű vádlott előre nyúlva behúzta a feleségét a gépkocsiba.

Ezután, a hangosan tiltakozó asszonnyal együtt mentek el a közös házhoz. A nő több SMS-üzenetet küldött új élettársának azzal, hogy elrabolták, ezért a férfi a házhoz ment, és értesítette a rendőrséget. Amikor a férfi házhoz ért és a nő ki akart hozzá menni, a férj nem engedte.

A feleség végül öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, eközben az élettársa a kocsival nagy sebességgel az udvarra hajtott. Ekkor az őt figyelő elsőrendű és negyedrendű vádlott vasvillát és vascsövet kapott fel, és ütni kezdték az autót. A rendőrök ezután érkeztek meg a helyszínre.

A Komlói Járásbíróság az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése és társtettesként elkövetett rongálás miatt 1,5 év börtönre ítélte 3 év próbaidőre felfüggesztve. A másod- és harmadrendű vádlottat ugyanezért ítélték el, előbbi 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott, utóbbit többszörös visszaesőként 1 év 10 hónapos büntetéssel sújtották. A negyedrendű vádlottat egy évre próbára bocsátották rongálás miatt. A másodrendű vádlott védője, a harmadrendű és negyedrendű vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az ítélet náluk nem jogerős. (MTI)