Meghalt Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Életének 43. évében elhunyt Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke – közölte a szervezet.

Nagy Szilvia amerikanisztika szakos bölcsészként végzett az ELTE-n 2002-ben, majd honlapkészítőként, grafikusként és dj-ként dolgozott. Később az Egyesült Államokban szerzett közösségszervezői képesítést. 1999-ben a Flamingó kör (a mai Szimpozion Klub elődje) egyik alapítója és vezetője lett, 2003-tól az Ösztrosokk leszbikus bulisorozat alapítója és szervezője.

2007-től volt a Budapest Pride szervezője, ahol először a Budapest Pride Filmfesztiválon dolgozott, 2013-től pedig a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke lett. Hozzá tartozott az Ösztrosokk leszbikus buli, majd a Budapest Pride Fesztivál vizuális megjelenése, arculata és honlapja. „2013-ban szervezőtársaival megírták a Budapest Pride manifesztóját, és lefektették az alapjait annak a feminista és antirasszista elveken alapuló, bázisdemokratikusan működő szervezetnek, amit ma is Budapest Pride-ként ismerünk” – áll a Pride honlapján.

2014-ben kampánykoordinátora volt a Magyar LMBT Szövetség szavazásra buzdító Szevasztok, Szavaztok? kampányának, 2016-ban az LMBTQ közösségért végzett kiemelkedő munkájáért elnyerte a Háttér-díjat, 2019-ben pedig a LIFT-díjat.

Nagy Szilvia a 2019-es Budapest Pride megnyitójánFotó: Budapest Pride/Youtube

2016-ban diagnosztizálták rákkal, a 2019-es Budapest Pride Megnyitóján a nagyközönség előtt beszélt a betegségéről. (Budapest Pride)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér