Az influenzajárvány miatt a szekszárdi és a salgótarjáni kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban. A tilalom csütörtöktől a kórház minden osztályára érvényes. Az intézmény a fekvő-és a járóbeteg-ellátásra előjegyzett betegeket is arra kéri, hogy láz, légúti betegség vagy hasmenéses tünetek esetén gyógyulásuk után kérjenek új időpontot az ellátásra.

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el Salgótarjánban a Szent Lázár Megyei Kórházban is – közölte Laczkó Tamás, a Nógrád megyei intézmény megbízott főigazgató főorvosa. A tilalom a kórház minden osztályára vonatkozik. A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatása szerint a megyében nőtt az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz forduló betegek száma, a megbetegedések aránya az ötödik héten átlépte a járványküszöböt.

Emellett országszerte Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Komárom és Pest megye egyes kórházaiban van érvényben az influenza miatt teljes, illetve részleges látogatási tilalom. A teljes lista itt található.

Január 27. és február 2. között 30 ezren, az előző hetinél 72 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Magyarország minden közigazgatási területén nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.  (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér