Elhagyta a pisztolyát David Cameron testőre egy repülő vécéjében

külföld
2020 február 05., 08:17
David Cameron és családja 2016. július 13-án, lemondása után távozóban a miniszterelnöki rezidenciáról. Volt kormányfőként máig személyi védelemre jogosult.
photo_camera David Cameron és családja 2016. július 13-án, lemondása után távozóban a miniszterelnöki rezidenciáról. Volt kormányfőként máig személyi védelemre jogosult. Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A British Airways New Yorkból Londonba tartó járatának vécéjében felejtette pisztolyát hétfőn a volt brit miniszterelnök, David Cameron testőre. Cameronnak a mai napig hivatalos védelem jár, a testőre is rendőrségi alkalmazott, a Metropolitan Police tisztje. Az incidens után felmentették a munkavégzés alól.

Az elhagyott fegyvert, egy 9mm-es Glock 17-est egy rémült utas találta meg a vécében, majd adta át a személyzetnek.

A testőr a vécén levette magáról a pisztolytáskáját, így felejthette végül ott. A pisztoly mellett David Cameron útlevelét is elhagyta, azt is a rémült utas találta meg.

"Tudunk az incidensről a február 3-án Nagy-Britanniába érkezett járaton, és az érintett tisztet felmentettük a műveleti tevékenység alól. Rendkívül komolyan vesszük az esetet, belső vizsgálat indult az ügyben" - közölte a BBC-vel a Metropolitan Police szóvivője. (Via BBC)