Három magyar dolgozik a japán partoknál vesztegzár alá vont óceánjárón

A Diamond Princess óceánjárót Jokohama partjainál vonták vesztegzár alá. Egy utas Hongkongban elkapta a Vuhan-vírust, és megfertőzte legalább kilenc utastársát is.Fotó: KAZUHIRO NOGI/AFP

Három magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, aki a Japán mellett karanténba helyezett tengerjáró hajón dolgozik, ők nincsenek a fertőzöttek között, jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

Tájékoztatása szerint Magyarország tokiói nagykövetsége "mindent megtesz azért, hogy telefonon kapcsolatba lépjen velük".

A japán partoknál szerdán tartóztatták fel a Diamond Princess óceánjárót. A hajó Hongkongban is kikötött, egyik utasuk pedig ki is ment a városba, ahol megfertőződött a Vuhan-vírussal, és kilenc utastársát is megfertőzte. A japán hatóságok tájékoztatása szerint a fertőzött a többi utas és a személyzet tagjai közül összesen 273 emberrel érintkezhetett, őket mind kivizsgálták, így találták meg a fertőzötteket.

A japán hatóságok arra kérték a hajó fedélzetén tartózkodókat, hogy két hétig maradjanak a karanténban.

Menczer a videójában még arról is tájékoztatott, hogy a hajón tartózkodó három magyaron kívül még két magyarról tudnak, akiket érinthet a járvány. Egyiküket a Fülöp-szigeteken vizsgálják, mert belázasodott. Menczer szerint a láza már elmúlt, de még várják a koronavírusteszt eredményét. A másik magyar érintettet Vietnámban vizsgálják, ő is lázas volt. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó