Jávor Benedek ungabungázott egyet Berlusconi és Novák Katalin találkozója apropóján

2020 február 5., szerda 12:14

"Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett. A magyar családügyi államtitkár látogatása Silvio Berlusconinál #uramatyám #ungabunga" - írta eredetileg angol nyelvű twitterüzenetében Jávor Benedek, Budapest frissen kinevezett brüsszeli képviselője Novák Katalin keddi római látogatása apropóján.

Novák Katalin zokon vette ezt, a Facebook-oldalán közzétett, Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett nyílt levélben reagált Jávor szavaira. Levelében Jávor tweetjét "primitív, ocsmány üzenetnek" nevezte, amely szerinte "önökhöz [mármint Karácsonyékhoz] is méltatlan".

"Főpolgármester úr! Ön kinevezése után azt mondta, hogy olyan főpolgármester szeretne lenni, aki azokat is képviseli, akik nem Önre szavaztak. Én 24 éve Budapesten élek, és nem Önre szavaztam. Joggal várom el tehát, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát" - írta, és reményét fejezte ki, hogy Karácsony levonja a következtetéseket és elhatárolódik Jávort "mocskolódó kijelentésétől".