Leszálláskor kettétört egy repülőgép az isztambuli reptéren

Fotó: Muhammed Demir/AFP

Kifutott a leszállópályáról, és egy falnak ütközve kettétört egy utasszállító délután az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren. A közlekedési minisztérium szerint az incidensnek nincs halálos áldozata – jelentette az NTV török hírtelevízió.

Frissítés: A hatóságok legfrissebb tájékoztatása szerint a balesetben egy ember meghalt, csaknem 16-an pedig megsérültek.

A légikikötőt lezárták a forgalom előtt. A gépen tartózkodó 177 utas kimenekítése elkezdődött.

A beszámolók szerint a Pegasus török légitársaság belföldi járata Izmirből érkezett Isztambulba. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.