A skót pénzügyminiszter 270 üzenetet küldött egy 16 éves fiúnak, akit cukinak nevezett

külföld
2020 február 06., 08:03

A skót pénzügyminiszter, a 42 éves Derek Mackay hat hónapon keresztül üzenetekkel bombázott egy 16 éves fiút, akit vacsorára és rögbizni is meghívott, írja a skót Sun magazin.

A nyíltan meleg, kétgyerekes családapa félreérthetetlen üzenetek küldött a fiúnak Facebookon és Instagramon, aki egy ponton közölte, hogy még csak 16 éves, de Mackay ezt egy „oké, rendben” üzenettel nyugtázta, majd tovább írogatott. 

Az egyébként egy férfival jelenleg párkapcsolatban élő Mackay azt is megkérdezte a tinitől, hogy a beszélgetés köztük marad-e, majd megírta neki, hogy

„Szerintem cuki vagy. Csak hogy tudd, de kitörölheted ezt az üzenetet. Lol."

Egy másik üzenetben pedig a fiú új frizuráját dicsérte, és egy rögbimeccsre is meghívta, amikor pedig a fiú közölte, hogy nincs rá pénze, akkor felajánlotta, hogy majd ő elviszi és ha akar, maradhat vacsorára is.

A fiú végül elmondta az édesanyjának, hogy milyen üzeneteket kap. Állítása szerint sokáig azért nem beszélt erről, mert nem akarta, hogy az anyja csalódott legyen, ugyanis többször figyelmeztette már a közösségi média veszélyeire.

Az édesanya azonnal feljelentést tett a rendőrségen és felhívta a kabinetet is, hogy elmondja, mit tett Mackay. A pénzügyminiszter lemondott.