Gépi tanulással 4K-sra, 60 FPS minőségűre javítottak fel egy 1896-os Lumière-rövidfilmet

Denis Shiryaev azzal foglalkozik, hogy ősrégi fekete-fehér videókat javít fel gépi tanulással. Van ez a 45 másodperces, 1896-os Lumière-rövidfilm (Vonat érkezése a La Ciotat állomáshoz), ami miatt a városi legenda szerint az érkező vonat elől több mozinéző is elszaladt:

Ezt a videót turbózták fel neurális hálózatokkal tanuló algoritmusokkal (mint a Topaz Labs Gigapixel AI-ja és a DAIN) 4K-s, 60 képkocka/másodperc minőségűre, mintha egy mai okostelefon vette volna fel:

Ezek után gyerekjáték lenne kiszínezni. (Gizmodo)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.