Gépi tanulással 4K-sra, 60 FPS minőségűre javítottak fel egy 1896-os Lumière-rövidfilmet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Denis Shiryaev azzal foglalkozik, hogy ősrégi fekete-fehér videókat javít fel gépi tanulással. Van ez a 45 másodperces, 1896-os Lumière-rövidfilm (Vonat érkezése a La Ciotat állomáshoz), ami miatt a városi legenda szerint az érkező vonat elől több mozinéző is elszaladt:

Ezt a videót turbózták fel neurális hálózatokkal tanuló algoritmusokkal (mint a Topaz Labs Gigapixel AI-ja és a DAIN) 4K-s, 60 képkocka/másodperc minőségűre, mintha egy mai okostelefon vette volna fel:

Ezek után gyerekjáték lenne kiszínezni. (Gizmodo)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!