Hidvéghi: Magyarországon zajlott le a legszabadabb politikai vita az elmúlt években

POLITIKA
2020 február 07., 20:21

A hétfői Orbán-Merkel találkozón nagy valószínűséggel téma lesz a Fidesz Európai Néppárti tagsága is, mondta Hidvéghi Balázs az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A kizárás-kilépés-ügyről semmi újat nem osztott meg a Fidesz EP-képviselője, mindössze odáig merészkedett, hogy kijelentse:

az ügy zajlik. Nincs határideje, de szerinte a 2022-es választásig azért el fog dőlni a Fidesz néppárti tagsága.

link Forrás

Az ellenzéki EP-képviselők Hidvéghi szerint csak azzal töltik az idejüket, hogy Magyarország ellen szerveznek programokat, olyan akciókat, amelyekkel azt olyan képet vetítenek elő, mintha itthon észak-koreai állapotok lennének. Igaz, később már azt állította, hogy a szocialista Ujhelyi István fasisztázni szokta a magyar kormányt.

Szerinte „ahhoz, hogy az ellenzék szája íze szerint legyenek a dolgok, ahhoz meg kell nyerni egy választást.” Hidvéghi hozzátette: 

"ehhez minden feltétel adott. Visszautasítom azokat az állításokat, amik szerint itt ne lenne rendben a demokrácia, ne lenne demokratikus verseny, vagy szabad közbeszéd. Sőt, azt kell mondjam, hogy Magyarországon folyt le az elmúlt években az egyik legszabadabb politikai vita."