Hidvéghi: Magyarországon zajlott le a legszabadabb politikai vita az elmúlt években

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hétfői Orbán-Merkel találkozón nagy valószínűséggel téma lesz a Fidesz Európai Néppárti tagsága is, mondta Hidvéghi Balázs az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A kizárás-kilépés-ügyről semmi újat nem osztott meg a Fidesz EP-képviselője, mindössze odáig merészkedett, hogy kijelentse:

az ügy zajlik. Nincs határideje, de szerinte a 2022-es választásig azért el fog dőlni a Fidesz néppárti tagsága.

Az ellenzéki EP-képviselők Hidvéghi szerint csak azzal töltik az idejüket, hogy Magyarország ellen szerveznek programokat, olyan akciókat, amelyekkel azt olyan képet vetítenek elő, mintha itthon észak-koreai állapotok lennének. Igaz, később már azt állította, hogy a szocialista Ujhelyi István fasisztázni szokta a magyar kormányt.

Szerinte „ahhoz, hogy az ellenzék szája íze szerint legyenek a dolgok, ahhoz meg kell nyerni egy választást.” Hidvéghi hozzátette: 

"ehhez minden feltétel adott. Visszautasítom azokat az állításokat, amik szerint itt ne lenne rendben a demokrácia, ne lenne demokratikus verseny, vagy szabad közbeszéd. Sőt, azt kell mondjam, hogy Magyarországon folyt le az elmúlt években az egyik legszabadabb politikai vita." 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér