Kikapcsolta a robotpilótát a Tesla egy használtan értékesített modellnél, mondván, az új tulaj nem fizetett érte közvetlenül a cégnek

A Tesla kikapcsolta egy használt Model S robotpilótáját, miután azt egy autókereskedő (aki amúgy a Teslától vette) használtan eladta. A cég szerint az új tulaj nem fizetett a szolgáltatásért közvetlenül a Teslának, ezért nem jogosult a robotpilóta használatára.

Az autópilóta elérhető volt, amikor a kereskedő megvásárolta az autót, és a Tesla reklámozta is ezt a funkciót.

A Jalopnik szerint a vásárló tavaly decemberben vette meg az autót, a Tesla pedig pont ekkor frissítette az önvezető szoftverét. A cég azt állítja, a frissítés során rájöttek, hogy olyan modellekben is bekapcsolva hagyták az önvezető funkciót, aminek tulajdonosa ezért nem fizetett felárat. Mikor a használt Tesla vevője kapcsolatba lépett a céggel, neki is ezt mondták, és tájékoztatták arról, hogy az ő autója is ilyen jármű. Viszont amennyiben az új tulaj is akar robotpilótát, megveheti külön. (The Verge)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér