881 milliós hitelből vette meg Mészáros Lőrinc luxusszállóját Tiborcz István

gazdaság
2020 február 10., 04:52
Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal központjában. A szállodát Tiborcz István az MFB 881 millió forintos hiteléből vette meg Mészáros Lőrinctől, aki annak idején maga is hitelből vásárolta.
photo_camera Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal központjában. A szállodát Tiborcz István az MFB 881 millió forintos hiteléből vette meg Mészáros Lőrinctől, aki annak idején maga is hitelből vásárolta. Fotó: Google Street View

Bankhitelből finanszírozta tavaly novemberi bevásárlását Tiborcz István BDPST Zrt. nevű cége. A BDPST a cégiratok alapján 2019 novemberében vásárolta meg Mészáros Lőrinc Témadesign Kft.-jétől a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát. A cégbírósághoz benyújtott dokumentumok alapján a megvásárolt üzletrészt a Magyar Fejlesztési Bank zálogjoggal terhelte, a dokumentumok alapján a BDPST 881 millió forintnyi banki kölcsönből fedezte a bevásárlást.

A cégiratok alapján amúgy már Mészáros Lőrinc cége is vett fel hitelt a szállodára, az Opten adatai alapján a Témadesign Kft. a Gránit Banktól vett fel 550 millió forintot.

A Privátbankár cikke szerint amúgy az üzlet mindenképpen megérhette Tiborcznak, hiszen a szálloda korábban 324,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a kormány Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programjától új szobák kialakítására és a belső terek felújítására.