A köznevelési államtitkár szerint a magyarok alacsony nyelvtudása a nemzetkarakternek köszönhető

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Képes a magyar oktatási rendszer arra, hogy legalább egy idegen nyelvet legalább használati szinten megtanítson a diákoknak, jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár az Inforádió Aréna című műsorában hétfő este. Maruzsa Zoltán azonban hozzátette: 

szerintem ebben van egy nagyon erős, nemzetkarakter-jelleg is. Nálunk a karakter olyan, hogy bár évtizedek óta mindenki tanul egy, vagy kettő idegen nyelvet, ha megkérdezik, hogy tudunk-e, akkor az a divat, hogy azt mondjuk: nem.

Szerinte a nyelvtudás alkalmazása terén érezzük magunkat bizonytalannak. Maruzsa úgy látja, hogy a kéthetes ingyenes külföldi nyelvtanfolyam ebben sokat fog segíteni. 

Nem abban a két hétben kell megtanulni ott angolul. De az az érzés, hogy jé, én meg tudom magam értetni, be tudok menni boltba, ez egy növekvő magabiztosságot hozhat a nyelvtudásban. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!