Állig felfegyverkezett rendőrök szállták meg a salvadori parlamentet

Állig felfegyverzett katonák és rendőrök szállták meg vasárnap a salvadori parlamentet.Fotó: STR/AFP

Állig felfegyverzett rendőrök és katonák szállták meg vasárnap éjjel a salvadori parlament épületét, ahol éppen az ország új, a bűnözés ellen keményebb fellépést ígérő elnöke, Nayib Bukele készült beszédet mondani. Bukele kezdeményezésére az ülés témája az a 109 millió dolláros hitel volt, amit az elnök azért venne fel, hogy legyen miből modernizálni a hatóságok felszerelését.

A fegyveresek jelenlétét az ellenzék példa nélküli nyomásgyakorlásnak minősítette, aminek a célja szerintük a törvényhozók megfélemlítése volt.

Bukele a hitelből fedezné a rendőrség felszerelését új egyenruhákkal, járművekkel, megfigyelő eszközökkel és egy helikopterrel. A képviselők azonban akadályozni próbálják a hitel felvételét, ezért a hétvégén a többségük távol maradt az üléstől, amely így határozatképtelen volt. Erre válaszul Bukele tüntetést hirdetett, amelyen ötvenezer híve jelent végül meg. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér