Brad Pitt végre megkapta az Oscar-díját

FILM
2020 február 10., 02:24

Hosszú éveken át zajló várakozás után, a 92. Oscar-gálán Oscart kapott színészi munkájáért is az elmúlt évtizedek egyik legismertebb hollywoodi színésze, Brad Pitt. 

photo_camera Fotó: KEVIN WINTER/AFP

Pitt a legjobb mellékszereplőnek díjat kapta meg, a Volt egyszer egy Hollywood című Tarantino-filmben nyújtott alakításáért. A díjért erős volt idén a mezőny, Pitt Al Pacino, Joe Pesci, Tom Hanks és Anthony Hopkins ellen szállt versenybe, de előzetesen mégis elég biztosan tippelgette mindenki, hogy idén végre meg fogja kapni a szobrot. 

link Forrás

Köszönőbeszédében Pitt érintett belpolitikai témát is: arról beszélt, hogy azt mondták neki, hogy csak 45 másodperce van, hogy megköszönje a díjat, ami 45 másodperccel több, mint amennyit a Szenátus adott John Boltonnak a Trump elleni impeachment-tárgyalás során.

Az 56 éves Pitt a gyerekeinek ajánlotta a díjat, majd méltatta Tarantinót, majd Dicapriót is. Pittet korábban háromszor jelölték Oscar-díjra, illetve a 12 év rabszolgaság produceri munkáiért kapott már egyet, de azt úgyse számolja senki rendes Oscar-díjnak.