Ciara megdöntötte a Balatont: 81 centivel billent meg a tó

Bejött az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése: a hétfői viharos szél megdöntötte a Balatont. A vizugy.hu szerint délben

81 centi méter volt a keszthelyi és a balatonfűzfői vízszint közötti különbség.

Előbbinél 73 centimétert, utóbbinál 154 centimétert regisztráltak. Az eddig mért legnagyobb kilengés 1962. május 14-én volt, akkor 96 centiméteres volt a különbség Alsóörs és Keszthely közt. 

Kora délutánig mintegy 150 riasztást kaptak a viharral összefüggésben, jellemzően a Dunántúlon, közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Jellemzően fakidőlések, leszakadt faágak miatt kérik a tűzoltók segítségét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér