Egy mexikói kritikus véletlenül összetört egy műalkotást, ami nem tetszett neki

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megsemmisített egy 20 ezer dollárra (bő hatmillió forintra) becsült kortárs műalkotást egy mexikói műkritikus. Avelina Lésper, a Milenio mexikói kiadóvállalat kritikusa a Zona Marco művészeti vásáron járt szombaton Mexikóvárosban. Itt szembesült Gabriel Rico egyik alkotásával. Rico művészetének lényege, hogy tablóin ember alkotta tárgyakat ütköztet természetben fellelhető tárgyakkal.

Egyik darabja egy üvegdoboz volt, amiben egy kő, egy focilabda és más összevissza tárgyak voltak fellógatva.

Lésper nem volt elragadtatva az alkotástól, amit ő értéktelen szemétnek tartott. Annyira felháborította a darab, hogy úgy döntött, gúnyos fotót készít róla. Ezért egy üres üdítős dobozt rakott rá, de ettől a kiállított darab lezuhant és ezer apró darabra tört szét.

"Mintha csak hallotta volna, hogyan kommentálom a fejemben, és érezte, hogy mit gondolok róla" - mondta Lépres a történtek után.

Akár tényleg véletlenül, akár direkt semmisítette meg a művet, a Zona Marco szervezői hibáztatják "szakmaiatlan" viselkedése miatt. "Lésper túl közel ment a kiállítási tárgyhoz, hogy rárakhassa az üdítős dobozát és lefényképezhesse bírálatát. Vitathatatlan, hogy ez okozta a rombolást" - közölték Instagramjukon. Állításuk szerint Rico alkotása iránt nagy volt a kereslet. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér