Elnézést kértek a ditróiak a Sri Lanka-i pékektől

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Jól egyezünk a magyarokkal és a románokkal is. Gond nélkül végigmehetünk az utcán, bevásárolhatunk. A lakóhelyünk szép. Van konyhánk és két szobánk" - mesélte a romániai Antena1 híradójának Prasanna Piumal Sri Lanka-i pék, az egyik a két vendégmunkásból, akiknek a megjelenése komoly idegenellenes indulatokat váltott ki a székelyfüldi Ditróban.

A másik Sri Lanka-i pék, Mahinda Amarasingha szerint "a magyarok elnézést kértek tőlünk". "Jól vagyunk, a munkahelyünkön is minden rendben van. Van egy szabadnapunk, napi nyolc órát dolgozunk. Nagyon jó így" - mondta.

Az Antena1-nek a két külföldi férfi munkatársai is megerősítették, hogy csökkentek a feszültségek a településen. Egyikük azon értetlenkedett, hogy ha a ditróiaknak a Sri Lanka-iakat alkalmazó vállalkozóval volt bajuk, azt miért nem a vendégmunkások érkezése előtt jelezték. (Via Maszol)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér