Jelentősen nőtt a magyar kórházak és iskolák elleni kibertámadások száma

Tavaly jelentősen nőtt az oktatási, valamint az egészségügyi intézmények, kórházak elleni kbertámadások száma, jelentette be hétfőn Bencsik Balázs, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének vezetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal közös sajtótájékoztatóján.

Bencsik tájékoztatása szerint a fő veszélyt az adathalászat és a zsarolóvírusok jelentik. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ilyenkor, adózási szezonban megsokszorozódnak az adathalás támadások. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér