Ötmillióra perli Orosz Bernadettet a férfi, aki állítása szerint majdnem halálra verte

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalon jelent meg először a hír, hogy a férfi, aki Orosz Bernadett beszámolója szerint majdnem halálra verte, beperelte a nőt személyiségi jogai megsértése miatt.

Emélkeztetőül: Orosz Bernadett az a nő, aki novemberben Facebook-profilján tett közzé fotókat a szinte felismerhetetlenségis összevert arcáról. Posztjában akkor azt írta, bár volt barátja majdnem halálra verte, és az ügyben eljáró nyomozó is arról beszélt a kihallgatás után, hogy „ennyire brutális támadást nő ellen még nem követtek el”, támadóját mégis elengedték. Végül azért döntött a fotók megosztása és a történet megírása mellett, mert úgy érezte, nincs más eszköz a kezében.

Orosz Bernadett később az ATV-ben mesélte el a támadás részleteit. Mint most kiderült, a férfi ötmillió forintra perli a nőt, mivel szerinte az megsértette személyiségi jogait. Orosz Bernadett ugyanis akkor, a legelső nap, amikor kétségbeesésében megírta, mi történt vele, teljes nevén nevezte meg a férfit. Ezt két nappal később javította, és a vezetéknevét K.-ra javította.

„Ezt ahhoz tartom hasonlatosnak, amikor százmilliós kártérítést és egymilliárd forintos bírság kiszabását kérte a tiszavasvári tanár megölésének egyik olaszliszkai gyanúsítottja, amiért a hatóságok és a média a lincselés szót használta az esetre.” - mondta dr Gál András, Orosz Bernadett sértetti képviselője.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó