Szerdán is lesznek még viharos széllökések

Európa időjárását egyetlen hatalmas ciklon alakítja, aminek a középpontja a Skandináv-félsziget északi része fölött analizálható. A kontinens nagy részén viharos szél fúj. Tartós napsütés csak a mediterrán térség egy részén van, máshol gyakran változik a felhőzet, és többfelé alakul ki csapadék, északon havazás, hózápor, délebbre jobbára eső, záporeső. A Kárpát-medence nagy részén szerda estig folytatódik a szeles idő, de szerdán már kisebb területen lesznek viharos széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Magyarországon kedden derült és erősebben felhős területek és időszakok váltakoznak, majd az éjszaka második felében mindenhol csökken a felhőzet, kiderül az ég. Helyenként záporeső alakulhat ki, eleinte egészen északkeleten egy-egy zivatar is előfordulhat, illetve az Északi-középhegységben hózápor is lehet.

Házra dőlt fa eltávolításán dolgozik egy tűzoltó vihar után a Zala megyei Söjtörön, a Deák Ferenc utcán 2020. február 10-énFotó: Varga György/MTI/MTVA

Szerda reggel, délelőtt többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd megnő a gomolyfelhőzet, elszórtan valószínű zápor, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szelet kedden nagy területen, szerdán elsősorban az ország északi felének egy részén viharos lökések kísérik. (OMSZ/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér