Szerdán is lesznek még viharos széllökések

időjárás
2020 február 11., 14:17

Európa időjárását egyetlen hatalmas ciklon alakítja, aminek a középpontja a Skandináv-félsziget északi része fölött analizálható. A kontinens nagy részén viharos szél fúj. Tartós napsütés csak a mediterrán térség egy részén van, máshol gyakran változik a felhőzet, és többfelé alakul ki csapadék, északon havazás, hózápor, délebbre jobbára eső, záporeső. A Kárpát-medence nagy részén szerda estig folytatódik a szeles idő, de szerdán már kisebb területen lesznek viharos széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Magyarországon kedden derült és erősebben felhős területek és időszakok váltakoznak, majd az éjszaka második felében mindenhol csökken a felhőzet, kiderül az ég. Helyenként záporeső alakulhat ki, eleinte egészen északkeleten egy-egy zivatar is előfordulhat, illetve az Északi-középhegységben hózápor is lehet.

Házra dőlt fa eltávolításán dolgozik egy tűzoltó vihar után a Zala megyei Söjtörön, a Deák Ferenc utcán 2020. február 10-én
photo_camera Házra dőlt fa eltávolításán dolgozik egy tűzoltó vihar után a Zala megyei Söjtörön, a Deák Ferenc utcán 2020. február 10-én Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Szerda reggel, délelőtt többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd megnő a gomolyfelhőzet, elszórtan valószínű zápor, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szelet kedden nagy területen, szerdán elsősorban az ország északi felének egy részén viharos lökések kísérik. (OMSZ/MTI)