A siófoki fideszes képviselő felesége pár hónapra szőlőtermelő lett, hogy engedélyeztesse az örök panorámás borospincéjét

POLITIKA
2020 február 12., 08:04

A hatóság megtévesztésével épített nyaralót a siófoki fideszes országgyűlési képviselő, írja Hadházy Ákos Facebook-posztjában. Az épület nem szerepel Witzmann Mihály vagyonnyilatkozatában, állítása szerint azért, mert az a 150 ezret kereső közalkalmazott felesége nevén van. De nem is ez a problémás Hadházy szerint, hanem az az ügyeskedés, ahogy az építési engedélyt megszerezték. 

A 127 négyzetméteres épület Balatonlelle külterületén áll, egy olyan besorolású övezetben, ahol csak gazdák vásárolhatnak telket és arra csak a gazdák húzhatnak épületet, csak mezőgazdasági céllal.

A képviselő szerint Witzmann felesége a +közalkalmazotti státusz mellett bejelentkezett egyéni vállalkozónak és néhány hónapig borszőlő és almatermesztést jelölt meg profilként. Sajnos gazdászi karrierjét 3 hónap után fel is függesztette. A cégadatbázis szerint van még résztulajdonában egy Napfény Kft. nevű vállalkozás, ez 5 éve létezik és papíron szintén borászattal foglalkozik, de nem túl sikeres, mert minden évben 0, azaz nulla forint a bevétele."

"Innen pedig már csak egy lépés a hatóság megtévesztés, hogy gazdasági épületre kér engedélyt. Van ott tényleg egy kis pincécske, fölötte pedig egy tekintélyes nyaraló, örökpanorámával,"

írja Hadházy. Szerinte "az, hogy ezt a csalást sokan csinálják, nem mentség. Részegen is sokan vezetnek, mégsem szép dolog."