Gyurcsány: Na, akkor narancsillatú borzocskáim!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke az alábbi videóval reagált arra, hogy a Fidesz vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez ellene, mert nem költötte el a 2 milliárdos osztalékát: 

„Na, akkor narancsillatú borzocskáim! Napok óta arra vagytok kíváncsiak, hogy törvényesen megszerzett és leadózott jövedelmemből hogy éltem” – mondta Gyurcsány, majd azt kérte:

„Csináljuk úgy, hogy a Fidesz pártelnöke, a mostani kormányfő is megmutatja, hogy hogyan tellett neki gyermekeit külföldön taníttatni, fizetni 5 millió forintos tandíjat Svájcban, hogyan tud elmenni labdarúgó-mérkőzésekre magánrepülőgéppel, és mi is megmutatjuk, hogy hogyan élünk.”

Azt mondta, a DK pár napon belül benyújt egy törvényjavaslatot arról, hogy ne csak azt nézzék meg, a képviselőknek hogyan növekedett a vagyona, hanem azt is, hogy a családtagjaiké hogyan nőtt, és ebből hogyan éltek.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.