A Természettudományi Múzeumnak nem kell ideiglenes helyre költöznie

Személyesen Orbán Viktorral egyeztetett Bernert Zsolt főigazgató a Magyar Természettudományi Múzeum költözéséről, írja az Index. A találkozó után az intézményvezető állítólag arról tájékoztatta alkalmazottait, hogy

  • a miniszterelnök biztosította, hogy nem kell ideiglenes helyre költözniük,
  • és a debreceni célpontot sem említette.

De a költözés továbbra is napirenden van. 

Január végén robbant a botrány, mikor az Index megírta, hogy a kormány döntött a múzeum költözéséről: január 31-ig el kell hagyniuk a jelenlegi épületet, hogy egy ideiglenes deponálás után Debrecenben nyisson ki újra. A kabinet mindezt egy 2-es típusú kormányhatározatban deklarálta, amit nem kell megjelentetni a Magyar Közlönyben. A múzeum költözése ellen az MTA és Karácsony Gergely főpolgármester is tiltakozott. 

Az Index értesülését szerda délelőtt a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is megerősítette. Fürjes Balázs Twitterén közölte, hogy

"a Természettudományi Múzeum marad a Ludovika épületében,a megújított Orczy-park mellett.Nem költözik átmeneti helyre és szabadon látogatható.Ha egyszer kulcsrakészen felépül új,tágasabb otthona,akkor költözik.Legfeljebb évek múlva,és akkor is a költözés után azonnal kinyit."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó