Márciustól jön az azonnali átutalás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Március másodikán vezeti be az azonnali átutalási rendszert a Magyar Nemzeti Bank, jelentette be a jegybank ügyvezető igazgatója szerdán. Bartha Lajos szerint 

elvben öt másodpercre csökken a belföldi átutalási idő, de a teszt eredmények azt mutatják, hogy a tranzakciók nagy része 2-3 másodperc alatt is teljesülhet majd.

Azzal szemben, hogy jelenleg csak hétköznapokon, reggel 7 és délután 5 között lehet átutalni úgy, hogy még aznap megérkezzen a pénz, az új rendszer az év minden napján, éjjel-nappal pár másodperces utalási időt biztosít majd.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót