Orbán bejelentett egy újabb nemzeti konzultációt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Orbán Viktor a balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen megtartotta a zártkörű beszédét a Fidesz-KDNP-frakció képviselőinek, és új nemzeti konzultációt jelentett be – írta meg a Magyar Nemzet.

A cikk szerint Orbán azt mondta, a kormány az elmúlt 10 évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét, és „közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét”. A kormányhű lap szerint Orbán ezúttal azt a problémát fogalmazta meg, hogy „egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”, de erről a magyar embereket is meg kell kérdezni.

Orbán bejelentette, hogy az alábbi témákról fog szólni a nemzeti konzultáció: miként vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, „a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról” és a gyöngyöspatai romák kártérítéséről.

A konkrétumokról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél majd a csütörtöki kormányinfón.

Orbán Viktor megérkezik egy brüsszeli EU-csúcsra 2019. október 17-én.Fotó: Julien Warnand/AFP

Utoljára 2018-ban volt nemzeti konzultációnak nevezett kormányzati propaganda. (Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó