Visszaléptek az ügyészek, miután Trump tévedésnek nevezte a volt tanácsadójára kért büntetést

Azonnali vizsgálatot követelnek a demokrata kongresszusi képviselők, miután Donald Trump Twitter-posztját követően mind a négy, az az elnök egykori tanácsadója elleni eljárásban részt vevő ügyész visszalépett. 

Roger Stone bűnösségét a Mueller-bizottság vizsgálatai alapján mondták ki még tavaly novemberen. Hétfő este a szövetségi ügyészek 7-től 9 évig terjedő börtönbüntetést kértek a volt tanácsadóra. Ezt kommentálta  úgy az elnök Twitter-posztjában, mint 

"szörnyű és nagyon igazságtalan helyzet" és "az igazságszolgáltatás tévedése." 

Trump kedden hozzátette: személyes véleményét közölte, nem akart beavatkozni az igazságszolgáltatás munkájába.

Előbb Aaron Zelinsky szövetségi ügyész, majd három társa adta vissza a Stone-ügyet, így a perben a vádat képviselő ügyészek mindegyike visszavonult. (MTI/BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér