Busószoborcsoport került egy körforgalomba Mohácson

A Mohácsi Újság írta meg, hogy 2018 elején jelentette be Szekó József, Mohács néhai polgármestere, hogy a város híres hagyományához, a busójáráshoz kapcsolódóan pár új köztéri alkotást terveznek felállítani, és mostanra elkészült a busókat ábrázoló szoborcsoport, fel is állították a Pécsi úti körforgalomban.

A busószoborcsoport, Trischler Ferenc szobrászművész alkotása Mohács határában, az 57-es úton lévő Pécsi úti körforgalomban február 13-án.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A lap azt írja, a háromalakos szoborcsoport busókat mintáz, akik terelő, üdvözlő mozdulattal köszöntik a városba érkező autósokat.

Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A szoborcsoportot péntek délben adják át. (Mohácsi Újság, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér