Busószoborcsoport került egy körforgalomba Mohácson

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Mohácsi Újság írta meg, hogy 2018 elején jelentette be Szekó József, Mohács néhai polgármestere, hogy a város híres hagyományához, a busójáráshoz kapcsolódóan pár új köztéri alkotást terveznek felállítani, és mostanra elkészült a busókat ábrázoló szoborcsoport, fel is állították a Pécsi úti körforgalomban.

A busószoborcsoport, Trischler Ferenc szobrászművész alkotása Mohács határában, az 57-es úton lévő Pécsi úti körforgalomban február 13-án.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A lap azt írja, a háromalakos szoborcsoport busókat mintáz, akik terelő, üdvözlő mozdulattal köszöntik a városba érkező autósokat.

Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A szoborcsoportot péntek délben adják át. (Mohácsi Újság, MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót