Egymillió köbméter fát döntött ki a vihar Hargita és Maros megyékben

Több mint egymillió köbméternyi fát döntött ki a vihar Hargita és Maros megyék erdeiben, írja a Krónika című erdélyi magyar lap. A Krónikának nyilatkozó szakértők tájékoztatása szerint a károk pontos felmérése még hetekig is eltarthat, de az már most látszik, hogy helyenként több évi kitermelési kvótánál nagyobb mennyiségben dőltek ki fák.

Ez jelentős károkat okoz a környék erdőgazdaságainak, főleg mert a vihar főként a fiatal állományt tizedelte meg, annak az értékesítési ára pedig nem fedezi az újratelepítést. Pláne úgy, hogy az így keletkező túlkínálat tovább mérsékelheti a fa árát. András Róbert erdőmérnök, a Zetelaki Erdőrendészeti Hivatal vezetője ennek kapcsán kifogásolta, hogy Romániában az állam az erdőtulajdonosoknak nem nyújt olyan segítséget katasztrófahelyzetben, mint a mezőgazdasági területek károsodása esetén. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér