Valaki belőtt a DK újbudai irodájának üvegén

A DK szóvivője közölte, hogy szerdán egy ismeretlen rálőtt a Demokratikus Koalíció újbudai irodájára. A rendőrség szerint a helyszínen talált fémgolyókat vélhetően nem tűzfegyverből lőtték ki – közölte Barkóczi Balázs. A BRFK később arról tájékoztatott, csapágygolyókat találtak, garázdaság miatt indítottak eljárást az ügyben.

Barkóczi Balázs azt mondta, hogy a támadás során az irodán több lyuk keletkezett, az épület ablaka is betört. Az irodában az eset idején senki sem volt, így személyi sérülés nem történt. Azt mondta, a tettes kifejezetten a DK-t akarta megtámadni, az iroda kívülről a Demokratikus Koalíció logójával és arculati elemeivel van lefóliázva.

Barkóczi Balázs közölte, hogy a párt feljelentést tesz az ügyben. Azt mondta, „ide vezet a végtelen uszítás és a kormányzati gyűlöletpolitika”, és felszólította a Fideszt és a kormányt, hogy hagyjon fel az uszítással és a gyűlöletpolitikával, „mielőtt ennél nagyobb baj történik”.

Bakai-Nagy Zita, a DK újbudai alpolgármestere azt mondta, a helyszínelő rendőrök szerint egy olyan fegyverrel követhették el a támadást, ami nem minősül lőfegyvernek, de alkalmas lehet súlyos sérülés okozására vagy akár emberélet kioltására is. A hátramaradt golyókat a helyszínelők úgy vitték el, hogy alkalmas legyen DNS-vizsgálat elvégzésére is, így a DK bízik abban, hogy ez meg is megtörténik. Azt mondta, az irodának otthont adó utca elején egy térfigyelő kamera is van, aminek a felvételeit a rendőrség elemezni tudja.

A BRFK délután közölte: a helyszíni szemlén a Kaptárkő utcai irodában két, egyenként 0,8 cm átmérőjű csapágygolyót találtak, amiket nem lőfegyverből lőttek ki. A golyókat a rendőrök lefoglalták, és szakértői vizsgálatra küldték. A BRFK XI. kerületi rendőrkapitánysága garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér