Helyreigazítás

Írásunkban, amelyben idéztük a CÖF-CÖKA azon 2020. február 13-án kelt közleményét, amely szerint a feljelentésükben foglalt közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda, azzal a kijelentésünkkel, hogy „egy napja még azt állította a CÖF-CÖKA, hogy garázdaság miatt tettek feljelentést”, azt a hamis látszatot keltettük, hogy a CÖF-CÖKA az érintett feljelentés tárgya vonatkozásában valótlan információkkal félrevezette a közvéleményt.

A valóság ezzel szemben az, hogy 2020. január 31. napján a CÖF-CÖKA feljelentést tett közösség tagja elleni erőszak, illetve közösség elleni uszítás bűncselekmények elkövetése alapos gyanújára hivatkozással, 2020. február 12. napján pedig bejelentette, hogy feljelentés-kiegészítést terjeszt elő garázdaság bűncselekményének alapos gyanúja miatt.

A fentiekért a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványtól elnézést kérünk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér