Nem sikerül megfékezni a Kelet-Afrikában pusztító sáskajárást

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Továbbra sem sikerül megfékezni a sáskajárást, ami hetek óta pusztít Kelet-Afrikában, a térség több országának élelmiszer-ellátását sodorva veszélybe - írja a BBC.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, hosszú ideje nem látott méretű egyiptomi vándorsáska-rajzás pusztítja a növényzetet Etiópiában, Szomáliában, Kenyában, Tanzániában és Ugandában. Olyan súlyos a helyzet, hogy az ENSZ, illetve az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) nemrég nemzetközi segítséget kért az érintett országoknak a permetezés és megkárosított gazdaságok helyreállítási költségeinek fedezésére.

Dominique Burgeon, a FAO a FAO vészhelyzeti és újjáépítési egységének igazgatója most a BBC-nek azt mondta, 76 millió dollárra lenne szükség mindehhez.

Ha a permetezés nem történik meg, „a helyzet egyre csak romlani fog, míg végül tetemes mennyiségű élelmiszersegélyre lesz szükség, hogy egy újabb humanitárius válságot kezeljünk” - mondta.

Etiópa és Szomália 25 éve, Kenya 70 éve nem látott ekkora sáskajárást. Szomáliában már szükségállapotot is elrendeltek a pusztítás miatt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó