Zuckerberg: Szükség van a kártékony tartalmak szabályozására

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Online tartalomszabályozásról kérdezték Mark Zuckerberget a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián szombaton - írja a Reuters.

A Facebook cégvezetője elmondta: szerinte a Facebookra és a hozzá hasonló más platformokra nem szabad úgy tekinteni, mint a telekommunikációs cégekre, amik pusztán „adatot eresztenek át magukon”, de nem tehetők felelőssé azért, amit a felhasználók mondanak online vagy telefonon keresztül. De úgy sem lehet a közösségi oldalakat kezelni, mint hagyományos médiumokat - mondta.

„Valahol a két szabályozási modell között kellene lennünk” - tette hozzá Zuckerberg.

Szavainak különös aktualitása van most Magyarországon, ahol a Google és a YouTube tartalomszabályozási gyakorlata miatt indított szabadságharcot a publikálatlan gyermekpornós videó miatt lekapcsolt Pesti Srácok.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó