Zuckerberg: Szükség van a kártékony tartalmak szabályozására

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Online tartalomszabályozásról kérdezték Mark Zuckerberget a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián szombaton - írja a Reuters.

A Facebook cégvezetője elmondta: szerinte a Facebookra és a hozzá hasonló más platformokra nem szabad úgy tekinteni, mint a telekommunikációs cégekre, amik pusztán „adatot eresztenek át magukon”, de nem tehetők felelőssé azért, amit a felhasználók mondanak online vagy telefonon keresztül. De úgy sem lehet a közösségi oldalakat kezelni, mint hagyományos médiumokat - mondta.

„Valahol a két szabályozási modell között kellene lennünk” - tette hozzá Zuckerberg.

Szavainak különös aktualitása van most Magyarországon, ahol a Google és a YouTube tartalomszabályozási gyakorlata miatt indított szabadságharcot a publikálatlan gyermekpornós videó miatt lekapcsolt Pesti Srácok.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó