Az OTP eladta szlovák leánybankját

gazdaság
2020 február 17., 18:02

Az OTP Bank eladja az OTP Banka Slovensko a.s.-ban fennálló 99,44 százalékos részesedését a belgiumi székhelyű KBC Banknak - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

A közlemény szerint a most aláírt megállapodás alapján a tranzakció pénzügyi zárása a következő hónapokban történhet meg a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében.

Az engedélyek megszerzése után az OTP Banka Slovensko a KBC Bank leánybankjává válik, majd egyesül a ÈSOB Bankkal, a KBC Bank szlovák leányvállalatával. Az OTP Banka Slovensko márkanevet átmenetileg még megtartja, hogy az egyesülés befejezéséig biztosítsák az ügyfelek és a munkatársak zökkenőmentes átállását.

Csányi Sándor az üzletről azt mondta, hogy az OTP Csoport az organikus növekedés és felvásárlások révén folyamatosan növelni kívánja piaci részesedését a közép-kelet-európai régióban. A csoport, közel húsz éves szlovákiai jelenléte során is ezt a stratégiát követte, de mivel ez alatt az idő alatt sem sikerült optimális piacrészt elérnünk, a vezetőség úgy döntött, hogy értékesíti ezt a csoporttagot. (Napi.hu)