Csinos nők képeit használva mászott bele izraeli katonák telefonjába a Hamász

külföld
2020 február 17., 12:18

Izraeli katonák tucatjainak telefonját sikerült feltörnie a palesztin Hamász katonai csoportnak csinos nők képei segítségével - írja a BBC.

Az izraeli hadsereg szóvivője a lapnak azt mondta, a katonákat fiatal nőkről küldött „hamis” képekkel vették rá arra, hogy letöltsenek egy alkalmazást, ami a tudtuk nélkül hozzáfért a készülékeik adataihoz.

photo_camera A hekkereket álcázó képek egyike Fotó: Israel Defense Forces

A szóvivő szerint azonban „nem történt jelentős információlopás”, mielőtt a csapdát felfedezték.

Ez már a harmadik hasonló kísérlet az elmúlt három évben, amikor a gázai övezetet ellenőrző Hamász megpróbál hozzáférni izraeli katonák telefonkészülékeihez, de Jonathan Conricus ezredes-szóvivő szerint eddig a legkifinomultabb.

Conricus szerint a hekkerek tökéletlen héberséggel beszéltek, de vagy bevándorlóknak, vagy hallássérültnek adták ki magukat, hogy ne keltsenek gyanút.

Miután összebarátkoztak a katonákkal, linkeket küldtek nekik, amik fotók helyett egy vírust töltöttek le a telefonjaikra, ezzel hozzáférést biztosítva a hekkereknek a helyszín- és hívásadatokhoz, és a képekhez. Sőt, a vírus a telefon hangfelvevőjét is aktiválhatta a használó tudta nélkül.

Az izraeli hadsereg most azt állítja, már hónapokkal ezelőtt felfedezték a hekkertámadást, de megfigyelési céllal még működni hagyták egy ideig.