Nem sérti a keresztények érzéseit a Jägermeister logójára rajzolt kereszt a svájci bíróság szerint

Egészen fura per zajlott a svájci közigazgatósági bíróságon, ahol arról kellett dönteni, hogy vajon sérti-e bárkinek az érzéseit, ha a pusztító hatású likőr logóján egy kereszt szerepel. Végül a hétfői ítélet szerint az átlagos keresztények vallási érzéseit nem sérti a szarvak közé rajzolt kereszt. A bíróság kimondta azt is, hogy a szarvassal és a sugárkoszorúval ábrázolt vallási szimbólum semmiképpen sem sértő vagy tiszteletlen. Így a Jägermeister tovább használhatja a keresztes címkéjét az országban. 

Fotó: Christophe Gateau/dpa Picture-Alliance/AFP

Pedig a Szellemi Tulajdon Államszövetségi Intézete (IGE) még 2017 szeptemberében vallási érzékenységre hivatkozva támadta meg a Jägermeister logóját, ami ellen az italgyártó panaszt tett. Ennek az ügynek a végére tett pontot a mostani döntés. 

A keresztes-szarvasos logó egyébként Szent Hubertuszra, a vadászok védőszentjére utal, aki a legenda szerint egy vadászat sorát egy olyan szarvassal találkozott, aminek egy kereszt állt a szarvai között.(Handelsblatt)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér