„Sejtem, kik lesznek azok, akik a hátamba szúrják a kést” - Jakab Péter a Jobbik belső feszültségeiről beszél egy kiszivárgott hangfelvételen

Az Indexnek sikerült megszereznie egy hangfelvételt, amin hallható, ahogy Jakab Péter a Jobbik január 25-i tisztújító kongresszusán azokról a párton belüli körökről beszél, akik meg akarták akadályozni az elnökségét. Többször utal Szávay István és a „Szávay-klán” kavarásaira. 

Főleg azokról beszél, akik annak ellenére akarnak az alelnökei lenni, hogy nem bíznak benne. Felemlegeti, hogy a tisztújítás előtt úgy írták át a választási szabályzatot, hogy a pártelnök ne vétózhassa meg az alelnököket. 

De Jakab beszélt arról is, hogy Burik Anett addigi sajtófőnök, a „Szávay-klán egyik bizalmasa” megpendítette, hogy ha nem ő marad a sajtófőnök, „készen áll arra, hogy minden létező belső jobbikos információt átadjon a Fidesznek, mert neki olyan fideszes kapcsolatai vannak, hogy tárt karokkal várják”.

Azt is csak sejtem, hogy kik lesznek azok, akik majd még a hátamba fogják szúrni a kést. De tudom azt, hogy ki az a nyolc az alelnökjelöltek között, aki soha nem fogja ezt megtenni, hanem ott fog állni mögöttem az első sorban akkor is, amikor a rezsim majd rohamra indul ellenünk” - mondta Jakab. Majd felolvasta a neveiket: Potocskáné Kőrösi Anita, Ander Balázs, Balassa Péter, Dudás Róbert, Lukács László, Nunkovics Tibor, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel. 

Majd felolvasta azoknak az alelnökjelölteknek a neveit, akikkel nem akar együtt dolgozni: Stummer János, Bencsik János, Gyüre Csaba, Varga-Damm Andrea, Fazakas Attila.

Jakab Pétert a lap megkeresésére nem cáfolta a hangfelvételen elhangzottakat. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér