„Sejtem, kik lesznek azok, akik a hátamba szúrják a kést” - Jakab Péter a Jobbik belső feszültségeiről beszél egy kiszivárgott hangfelvételen

politika
2020 február 17., 16:14

Az Indexnek sikerült megszereznie egy hangfelvételt, amin hallható, ahogy Jakab Péter a Jobbik január 25-i tisztújító kongresszusán azokról a párton belüli körökről beszél, akik meg akarták akadályozni az elnökségét. Többször utal Szávay István és a „Szávay-klán” kavarásaira. 

Főleg azokról beszél, akik annak ellenére akarnak az alelnökei lenni, hogy nem bíznak benne. Felemlegeti, hogy a tisztújítás előtt úgy írták át a választási szabályzatot, hogy a pártelnök ne vétózhassa meg az alelnököket. 

De Jakab beszélt arról is, hogy Burik Anett addigi sajtófőnök, a „Szávay-klán egyik bizalmasa” megpendítette, hogy ha nem ő marad a sajtófőnök, „készen áll arra, hogy minden létező belső jobbikos információt átadjon a Fidesznek, mert neki olyan fideszes kapcsolatai vannak, hogy tárt karokkal várják”.

Azt is csak sejtem, hogy kik lesznek azok, akik majd még a hátamba fogják szúrni a kést. De tudom azt, hogy ki az a nyolc az alelnökjelöltek között, aki soha nem fogja ezt megtenni, hanem ott fog állni mögöttem az első sorban akkor is, amikor a rezsim majd rohamra indul ellenünk” - mondta Jakab. Majd felolvasta a neveiket: Potocskáné Kőrösi Anita, Ander Balázs, Balassa Péter, Dudás Róbert, Lukács László, Nunkovics Tibor, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel. 

Majd felolvasta azoknak az alelnökjelölteknek a neveit, akikkel nem akar együtt dolgozni: Stummer János, Bencsik János, Gyüre Csaba, Varga-Damm Andrea, Fazakas Attila.

Jakab Pétert a lap megkeresésére nem cáfolta a hangfelvételen elhangzottakat.