Talán már áprilisban engedélyezik az első öt honvédelmi sportközpont építését

Simicskó István gyerekkel, fegyverrel.Fotó: Simicskó István/Facebook

Áprilisban vagy májusban kaphat építési engedélyt az első öt honvédelmi sportközpont, mondta hétfő reggel az M1 műsorában Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, merthogy a magyar kormánynak ilyenje is van. Simicskó emlékeztetett rá, hogy a kormány minden járásban szeretne ilyen honvédelmi sportközpontokat építeni, amiket "közösségi tértként" is lehetne használni, de "elsősorban a lövészeti és önvédelmi sportoknak adnak helyet".

Az első öt sportközpont Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján épülhet meg.

Simicskó arról is beszélt, hogy a hazafias és honvédelmi nevelés "már hangsúlyosabban jelenik meg" az új Nemzeti alaptantervben. "A legfontosabb, hogy szeressék a magyar fiatalok a hazájukat; hogyha szeretik a hazájukat, akkor az már könnyen alakítható át tevékeny törődéssé, óvó, védelmező, alkotó közösségé" - mondta Simicskó. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér