A Honvédelmi Minisztérium nem árulja el, hogy ki és miért engedélyezte a hadsereg vezetőinek az Orbán-évértékelőn való részvételt

Nem reagált a Népszava megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium, így nem derült ki, hogy  ki és miért engedélyezte, hogy a magyar hadsereg több vezetője is egyenruhában hallgassa Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjét. A felvételek szerint a Fidesz pártalapítványának rendezvényén jelen volt Korom Ferenc altábornagy, a magyar Honvédség parancsnoka, helyettese Böröndi Gábor altábornagy és Mihócza Zoltán a Magyar Honvédelmi Parancsnokság törzsfőnöke is. Az 1993-as honvédelmi törvény szerint

 katona pártrendezvényen egyenruhát nem viselhet. 

Kivéve, ha "az állományilletékes parancsnok engedélyt ad, illetve ha olyankor a katonai szervezetet hivatalosan képviseli." 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér