A kormány elutalta az első tízmilliárdot a főváros egészségügyi fejlesztésére

A hétfői Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormányzat elutalta az első, egészségügyi fejlesztésre szánt 10,4 milliárdot Budapestnek. A kabinet még az atlétikai-világbajnokság támogatásáért cserébe vállalta, hogy „az elkövetkezendő öt évben, az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrás jusson a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére.” A mostani részletből 8,4 milliárdot kapnak a kerületek, és 2 milliárdot Budapest, hogy „Budapest főpolgármestere vállalásának megfelelően, a  képalkotó diagnosztikai várólisták megszüntetéséhez szükséges intézkedéseket” tehessen, azaz CT-és MR-gépeket vásárolhasson. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér