Jeff Bezos 10 milliárd dollárt ajánlott fel klímavédelmi célokra

Instagramján jelentette be hétfőn az Amazon tulajdonosa, hogy 

tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelmi célokra.

Jeff Bezos szerint a Bezos Earth Foundation már az idén nyártól megkezdi tudósok, aktivisták és NGO-k klímavédelmi munkájának finanszírozását adományokkal és ösztöndíjakkal.

Korábban sokan bírálták Bezost, hogy figyelmen kívül hagyja vállalatai működtetésénél a környezetvédelmet. Idén januárban több száz Amazon-alkalmazott küldött neki petíciót, amiben bírálták a céget, mert nem tesz eleget a környezet védelméért, a globális felmelegedés csökkentéséért. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér