Milliárdos jelzálog-hiteleket vett fel az MVM leányvállalata, hogy kifizessék Mészárosnak a Mátrai Erőművet

Nem sokkal azelőtt, hogy az MVM megvette volna Mészáros Lőrinctől a régóta veszteséges Mátrai Erőművet, az állami cég egyik leányvállalata jókora hitelt vett fel, írja a Hvg.hu. Az MVM ZG Solat Kft. paksi, felsőzsolcai és visontai naperőműveire és más ingatlanokra mintegy 9,2 milliárd és 3,8 milliárd forint jelzálogot jegyeztetett be a Magyar Fejlesztési Bank. Hogy pontosan mennyit fizetett az MVM Mészároséknak, nem tudni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér